KOSGEB Nedir? Kredisi Nasıl Alınır ve Hangi İşlere Destek Veriyor

Kendi işini kurmak isteyen ev hanımları, genç girişimciler, küçük ve orta ölçekli işletmelere KOSGEB desteği. 1990 yılından itibaren faaliyetlerini yürüten KOSGEB, yeni düzenlemeler ile girişimcilere sertifika ardından hibe 50 bin lira, isteyene faizsiz 100 bin lira kredi veriyor.

Küçük ve orta ölçekli kendi işini kurmak isteyen, girişimci fikir sahibi fakat yatırım yapacak sermayesi olmayanlar için ülkemizde hizmet veren kurumdur. Yeni girişimcilere destek veren KOSGEB, sunacağınız projenizi değerlendirme aşamasına alarak, onay alındığı takdirde maddi destek imkanı verir. Genç girişimcilerin geliştirdiği projelere kaynak sağlayan kurumdur. Binlerce kişi KOSGEB desteği alarak iş hayatına atılarak başarılar elde etmiştir. Ev hanımı, öğrenci, genç girişimci ne olduğunuz fark etmeksizin destek vermektedir.

İş kurmak istiyorsunuz fakat sermayeniz olmadığı durumlarda devletin sunduğu KOSGEB hizmetinden yararlanabilirsiniz. Girişimciler önce kendine sonra devletine fayda sağlaması için hibe verilmektedir. Girişimcilerin projelerine yapılan yardıma hibe denir.

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı halk arasında bilinen KOSGEB devlet kurumudur. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olarak genç girişimcilere destek vermektedir. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin işini büyütmesi ve ülkelerine faydaları olabilmeleri için kurulmuştur. Girişimcilere 50 bin hibe olmak üzere 100 bin geri ödemeli faizsiz destek vermektedir. KOSGEB sağladığı yardım ile girişimciler işlerini büyüterek pazar payını arttırırlar. Ar-Ge gibi alanlarda işlerini geliştirmeleri sağlanabilir.

kosgeb kredi tablosu

KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır

Kredi almak için KOSGEB şartlarını yerine getirmek gerekiyor. Girişimcilik kredisi almak için KOSGEB tarafından düzenlenen Girişimcilik Eğitimlerine katılmış olmak gerekiyor. 32 saatlik eğitimden sonra girişimci sertifikası verilmektedir. Kurumdan hibe almak isteyenler ilk önce kendi işlerini kurmaları ardından KOSGEB desteği alabilir. Girişimci desteği almak isteyenlerin yerine getirmesi gereken bir takım şartlar vardır.

  • Kurumun düzenlediği 32 saatlik Girişimcilik Eğitimine katılarak sertifika almış olmalısınız.
  • Sertifika aldıktan sonra şirketi kurmuş olmanız gerekir. Girişimcilik eğitimi aldıktan sonra sertifika ardından KOSGEB desteği alınabilir.
  • Ortak bir şirket kurulması takdirde şirketin en az %30 hissesine sahip olunmalıdır.
  • Erkek girişimcilere %70 oranında destek verilirken, kadın girişimcilere %90 oranında destek verilir.
  • KOSGEB desteği onaylandığı takdirde, şirket harcamalarının faturaları üzerinden destek belirlenecektir. Siz harcamaları yaptıktan sonra faturalar KOSGEB bildirilerek 2-3 ay içerisinde destek alınacaktır.
  • KOSGEB dahilinde şirkete alınan demirbaşlar 3 yıl içerisinde satılması yasaktır.
  Totem Nedir? Totemizm Nedir? Totem Sembolleri

KOSGEB desteği alan şahıs ve şirketler 3 yıl boyunca yetkililer tarafından denetlenir. İşletme 3 yıl boyunca kapatmadan faaliyetlerine devam etmelidir. İflas ve benzeri durumlar hariçtir. Girişimcilerin KOSGEB kredisi ile aldığı eşya ve ürünler 3 yıl boyunca satılamaz.

Ev Hanımlarına Kosgeb Kredisi

KOSGEB ve İşkur’un ortaklaşa kurduğu Girişimcilik Proje Destek Programı’ndan ev hanımları da yararlanabilecek. İş kurmak isteyen ev hanımlarına 50 bin liralık hibe sağlanacak. KOSGEB kredisi ile iş kuran ev hanımlarına 1 yılın ardından işlerini büyütmek istedikleri takdirde faizsiz 100 bin lira kredi verilecek. Devlet destekli hibeden yararlanmak isteyen ev hanımları kendi işlerinin patronu olabilir. KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayıp sertifika alan ev hanımları %20 oranında daha fazla kredi almaya hak kazanacak. Ev hanımlarının da kredi alabilmeleri için kredi şartlarını yerine getirmeleri gerekiyor. Uygulamalı eğitim alan ev hanımları kredi başvurusunda bulunabilir.

Ev kadınlarının KOSGEB den alabilecekleri kredi oranı erkeklere göre daha fazladır. Devlet kadın girişimcileri desteklemektedir. İş hayatına atılmaları için teşvik ve destek vermektedir. Ev hanımları birçok alanda KOSGEB kredisi alabilir. İş hayatına atılmadan önce 1.000 ila 2.000 liralık harcama ile iş hayatına atılarak 50 bin liralık hibeyi alabilirler.

KOSGEB kredisi ile birçok ev hanımı kendi işinin sahibi oldu. Kadın girişimciler salça üretimi, tekstil firması, toptan kumaş üretimi, giyim mağazası, şarküteri gibi birçok iş alanında hibeler almışlardır.

Kosgeb Kredisi Hangi İşlere Destek Veriyor

Genç girişimcilerin 50 bin lira hibe, sonraki yıllarda işlerini büyütmek için 100 bin lira faizsiz kredi alabilirler. Kredi almak isteyenler KOSGEB tarafından belirlenen sektörlerde kredi alabilirle. Desteklediği sektörlerde kredi imkanı açıktır. 13 farklı sektörde yüzlerce alt dalda hizmet vermektedir.

  1. Madencilik ve Taş Ocaklığı
  2. İmalat
  3. Elektrik, Gaz, Buhar ve İklimlendirme Üretimi ve Dağıtımı
  4. Su Temini
  5. İnşaat
  6. Toptan ve Perakende Ticaret
  7. Ulaştırma ve Depolama
  8. Bilgi ve İletişim
  9. Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Faaliyetleri
  10. Mesleki, Bilimsel ve Teknik Faaliyetler
  11. İdari ve Destek Hizmet Faaliyetleri
  12. Kültür, Sanat, Eğlence ve Spor
  13. Diğer Hizmet Faaliyetleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu